Roetfilter Fischer Abgastechnik

Met het EU Stage V ready roetfilter van Fischer Abgastechnik kunt u tot meer dan 90% van het schadelijke roet op een efficiënte manier opvangen. De gesloten “wall flow” roetfilters en (half) open roetfilters met actieve of passieve regeneratie zijn geschikt gemaakt voor gebruik op een bestaande of nieuw te ontwerpen binnenvaartschip, tanker, passagiersschip, sleepboot, patrouillevaartuig, offshore schip en mega jacht.

 

Hoe werkt het roetfilter systeem van Fischer Abgastechnik?

 

Met een roetfilter van Fischer Abgastechnik, in het Engels diesel particulate filter (of DPF) genoemd, kan de deeltjesemissie sterk worden gereduceerd. De reductie is in de praktijk afhankelijk van het type dieselmotor en het zwavelgehalte in de brandstof. Afhankelijk van deze factoren kan een roetfilter de emissie van deeltjes, waarbij de PM10-deeltjes de grootste boosdoener zijn, verminderen met meer dan 90%.

 

Fischer Abgastechnik levert zowel de gesloten “wall flow” roetfilter als de (half) open roetfilter, in een actieve of passieve uitvoering. Licht ik de passieve roetfilter toe, dan worden de roetdeeltjes opgevangen in een filter en door middel van katalyse omgezet. Vergelijk ik de passieve roetfilter met het actieve roetfilter, dan oxideren de roetdeeltjes in een actieve roetfilter door het toevoegen van stoffen (additieven) aan het roetfilter systeem, of door verbranding of verhitting van de deeltjes.

 

Bij het monteren van het (half) open of gesloten “wall flow” (met actieve of passieve regeneratie) roetfilter systeem, streeft Fischer Abgastechnik ernaar dat het motorvermogen door het installeren van een roetfilter niet tot nauwelijks wordt verminderd.

 

 

Lees meer over de roetfilter in het algemeen

 

 

Monitor uw roetfilter waar en wanneer u wilt

 

Het onverwachts uitvallen van het roetfilter van uw schip kan voor vervelende situaties zorgen. Door uw roetfilter (en eventueel ook uw SCR katalysator) te voorzien van een monitoringssysteem, kunnen de specialisten van Fischer Abgastechnik u hulp op afstand verlenen en u een mogelijke oplossing bieden. Daarnaast kunt u met het monitoringssysteem zelf inzicht krijgen in de werking van uw roetfilter systeem. Zo kunt u bijvoorbeeld zien wat de actuele PM-uitstoot is.

 

De kernwaarden van Fischer Abgastechnik

 

Bij Fischer Abgastechnik zorgen ze ervoor dat het roetfilter systeem voldoet aan alle huidige en toekomstige emissie wet- en regelgeving op het gebied van fijnstof (PM). Met behulp van professionele meetapparatuur voert Fischer Abgastechnik verschillende tests uit, zodat u eenvoudig kunt aantonen dat u met het roetfilter systeem aan alle PM-uitstootnormen voldoet.

 

Doordat de ruimte in de machinekamer bij veel schepen vaak beperkt is, staat bij Fischer Abgastechnik maatwerk voorop. Hierdoor kan Fischer Abgastechnik in de meeste gevallen niet alleen een roetfilter systeem laten inpassen voor nieuw te ontwerpen schepen, maar ook voor bestaande schepen met nog vaak oudere dieselmotoren aan boord.

 

Bij Fischer Abgastechnik vinden ze het belangrijk dat het roetfilter de PM-uitstoot op een efficiënte, effectieve en veilige manier reduceert. Daarnaast staan de roetfilter systemen van Fischer Abgastechnik in de markt bekend om hun compactheid, uitstraling en Duitse degelijkheid.

 

Het roetfilter in de praktijk

 

Een zandzuig- en overslagbedrijf heeft in 2017 de Zilveren Green Award uitgereikt gekregen voor zijn kraanschip. Dat leeftijd geen bezwaar is voor het behalen van een Green Award, bewijst het familiebedrijf met dit kraanschip. Er worden namelijk wel vaker Green Award certificaten toegekend, maar dat een meer dan vijftig jaar oud schip deze erkenning voor duurzaamheid heeft ontvangen, is bijzonder. Deze organisatie heeft gekozen voor het EU Stage V ready roetfilter van Fischer Abgastechnik.

 

 

Bekijk de Green Award kraanschip business case

 

 

Service voor uw Fischer Abgastechnik roetfilter

 

Met de service van Berger Maritiem staan wij 24 uur per dag en 7 dagen in de week klaar om u snel en deskundig van dienst te kunnen zijn. Door de grote vakkennis van de door ons geselecteerde service specialisten, verlenen wij u een gedegen service voor uw Fischer Abgastechnik roetfilter, waardoor vaarschema’s zo min mogelijk in gevaar komen.

 

 

Wij helpen u graag verder

 

Heeft u een vraag of wilt u vrijblijvend advies? Neem gerust contact met ons op of bekijk onze blogpagina en pagina met business cases.

 

Maak een afspraak | Neem contact op