In het hedendaagse maritieme landschap, gekenmerkt door toenemend milieubewustzijn en strengere regelgeving, worden rederijen en scheepseigenaren geconfronteerd met een reeks nieuwe vereisten. Een voorbeeld hiervan is de in 2024 geïmplementeerde CO2-belasting voor de scheepvaart, die schepen met een bruto tonnage van 5000 of meer verplicht om bij te dragen aan de kosten voor de uitstoot van broeikasgassen. Daarnaast vragen de Energy Efficiency Existing Ship Index (EEXI) en de Carbon Intensity Indicator (CII) voor schepen in deze categorie om maatregelen ter evaluatie van de efficiëntie, waarbij de CII zelfs een jaarlijkse beoordeling voorschrijft. Ontdek de producten voor CO2-reductie, geschikt voor zowel uw bestaande vloot als toekomstige scheepsontwerpen.
De Energy Saving Devices (ESDs), zoals de Pre-Duct, Pre-Swirl Stator (PSS), Propeller Boss Cap Fin (PBCF), Twisted Rudder en Rudder Bulb, zijn ontworpen om de weerstand van scheepsrompen te verminderen en de prestaties van scheepsschroeven te optimaliseren. Door een van deze energiebesparende toevoegingen op uw schip te implementeren, kunt u niet alleen op een kosteneffectieve manier de impact van de CO2-belasting en de EEXI- en CII-voorschriften verminderen, maar ook uw operationele efficiëntie verbeteren. Zo kunt u bijvoorbeeld alleen al met een Pre-Swirl Stator (PSS) een energie-efficiëntieverbetering bereiken tot maar liefst 8%.
Het eSAIL, een innovatief hulpwindvoortstuwingssysteem, biedt de mogelijkheid om de CO2-uitstoot van een schip tot wel 40% te verminderen. Hierdoor kan u eenvoudig inspelen op de huidige en toekomstige eisen in de scheepvaart op het gebied van CO2-reductie. Net als bij de Energy Saving Devices (ESDs) is het implementeren en onderhouden van deze techniek niet complex. Zo kan het onderhoud van het hulpwindvoortstuwingssysteem in de meeste gevallen gemakkelijk worden geïntegreerd in uw bestaande droogdokschema.
De restwarmte-terugwininstallatie voor de scheepvaart is ontwikkeld om restwarmte uit verschillende bronnen, zoals de uitlaat, het motorkoelwater, reststoom of thermische olie, om te zetten in direct beschikbare elektriciteit. Deze systemen zijn gebaseerd op de Organic Rankine Cycle (ORC). Hiermee kan de energie-efficiëntie van uw schip aanzienlijk worden verbeterd.
Luchtsmering in de scheepvaart houdt in dat luchtbellen onder de scheepsromp worden gebruikt om de waterweerstand te verminderen. In de praktijk kan een luchtsmeersysteem leiden tot besparingen van 10-20%. Daarnaast ondersteunt het schepen bij het voldoen aan de strenge internationale normen voor energie-efficiëntie en koolstofreductie, zoals de EEDI, EEXI en CII.
Biocidevrije antifouling-coatings zorgen voor een glad oppervlak en voorkomen op duurzame wijze de vorming van biologische aangroei, zoals algen, zeepokken, kokerwormen en mosselen, op de onderwaterromp van een schip. Deze milieuvriendelijke oplossing is ideaal voor veeleisende toepassingen waar conventionele, vaak biociderijke rompcoatings niet toereikend zijn.
Maak kennis met de producten voor CO2-reductie, geschikt voor zowel uw bestaande vloot als toekomstige scheepsontwerpen.
De Energy Saving Devices (ESDs), zoals de Pre-Duct, Pre-Swirl Stator (PSS), Propeller Boss Cap Fin (PBCF), Twisted Rudder en Rudder Bulb, zijn ontworpen om de weerstand van scheepsrompen te verminderen en de prestaties van scheepsschroeven te optimaliseren.
Door een van deze energiebesparende toevoegingen op uw schip te implementeren, kunt u niet alleen op een kosteneffectieve manier de impact van de CO2-belasting en de EEXI- en CII-voorschriften verminderen, maar ook uw operationele efficiëntie verbeteren.
Zo kunt u bijvoorbeeld alleen al met een Pre-Swirl Stator (PSS) een energie-efficiëntieverbetering bereiken tot maar liefst 8%.
Het eSAIL, een innovatief hulpwindvoortstuwingssysteem, biedt de mogelijkheid om de CO2-uitstoot van een schip tot wel 40% te verminderen.
Hierdoor kan u eenvoudig inspelen op de huidige en toekomstige eisen in de scheepvaart op het gebied van CO2-reductie.
Net als bij de Energy Saving Devices (ESDs) is het implementeren en onderhouden van deze techniek niet complex.
Zo kan het onderhoud van het hulpwindvoortstuwingssysteem in de meeste gevallen gemakkelijk worden geïntegreerd in uw bestaande droogdokschema.
De restwarmte-terugwininstallatie voor de scheepvaart is ontwikkeld om restwarmte uit verschillende bronnen, zoals de uitlaat, het motorkoelwater, reststoom of thermische olie, om te zetten in direct beschikbare elektriciteit.
Deze systemen zijn gebaseerd op de Organic Rankine Cycle (ORC). Hiermee kan de energie-efficiëntie van uw schip aanzienlijk worden verbeterd.
Luchtsmering in de scheepvaart houdt in dat luchtbellen onder de scheepsromp worden gebruikt om de waterweerstand te verminderen. In de praktijk kan een luchtsmeersysteem leiden tot besparingen van 10-20%.
Daarnaast ondersteunt het schepen bij het voldoen aan de strenge internationale normen voor energie-efficiëntie en koolstofreductie, zoals de EEDI, EEXI en CII.
Biocidevrije antifouling-coatings zorgen voor een glad oppervlak en voorkomen op duurzame wijze de vorming van biologische aangroei, zoals algen, zeepokken, kokerwormen en mosselen, op de onderwaterromp van een schip.
Deze milieuvriendelijke oplossing is ideaal voor veeleisende toepassingen waar conventionele, vaak biociderijke rompcoatings niet toereikend zijn.